Successen 2018

Bootcamp na revalidatie voor mensen met een oncologische achtergrond

Organisatie: Sportvereniging Kameleon

Mensen met een oncologische achtergrond die klaar zijn met hun revalidatie bij het Sophia Revalidatiecentrum kunnen meedoen met bootcamp activiteiten. Hierdoor blijven zij, ook na hun revalidatie, werken aan hun gezondheid en conditie.

Cognitieve fitness in de natuur voor 40-plussers

Burgeraanvraag: Els Stam

Als je hoofd vol zit, kan je moeilijk focussen. Met cognitieve fitness leeg regelmatig je hoofd door te wandelen met oog voor de natuur en met oefeningen die geest en handelen scherp houden.

Buitentraining en fitness in Transvaal voor jongeren

Burgeraanvraag: Youssef Achahbar

Vetverbranding, conditie en kracht in plaats van overgewicht en bankhangen. Dit leren jongeren in het Zuiderpark en in het buurthuis op het Mandelaplein.

Damesvolleybal in Moerwijk voor vrouwen

Organisatie: S.C.V TAC’90

Voetbalvrouwen en moeders van voetballende kinderen hoeven niet langer langs de lijn te blijven staan. Deze voetbalvereniging gaat vrouwenvolleybal organiseren zodat zij ook kunnen sporten.

Zwemlessen voor dames vanaf 16 jaar

Burgeraanvraag: Maryam Reddoub

Vrouwen kunnen hun zwemdiploma’s halen, hun conditie opbouwen én sociale contacten leggen. Kinderen worden opgevangen in het kikkerbadje zodat de vrouwen echt tijd hebben om zelf te sporten.

Softbal voor vrouwen voor vrouwen tussen 16 en 40 jaar

Organisatie: Softballvereniging The Rock Angels

Vrouwen die nu weinig tot geen financiële middelen hebben om te sporten kunnen meedoen met softbaltrainingen en –wedstrijden. Zo voorkomen of verminderen zij overgewicht en gezondheidsklachten.

Zaalvoetbalvereniging in Den Haag voor kinderen tussen 6 en 18 jaar

Organisatie: Stichting Topzaalvoetbal Den Haag

Er wordt een zaalvoetbalvereniging opgericht zodat kinderen tussen 6 en 18 jaar recreatief kunnen trainen, maar ook onder professionele begeleiding hun talent kunnen ontwikkelen.

Fitness voor volwassenen

Organisatie: Haagse Korfbalvereniging “Achilles”

Een korfbalvereniging gaat fitness aanbieden aan senioren én ouders van korfballende kinderen. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen manier in conditie
komen of blijven.

Voetbal voor ouderen in Moerwijk voor 50-plussers

Organisatie: S.C.V TAC’90

Iedere week voetballen 50-plussers anderhalf uur met elkaar. Met plezier sporten is hierbij het belangrijkst, zodat de deelnemers niet alleen actief zijn en vitaal blijven, maar ook sociale contacten onderhouden.

Zelfvertrouwen door bokslessen en kickfun voor vrouwen tussen 30 en 60 jaar

Burgeraanvraag: Roexana Abdoella

Vrouwen met een negatief zelfbeeld en weinig sociale contacten, die hun zelfvertrouwen willen vergroten, krijgen iedere week bokslessen en kickfun. Door een krachtige sport te doen, zullen zij zich mentaal en fysiek sterker gaan voelen. Dat zal een positieve uitwerking op het hele gezin hebben.

Canicross in Moerwijk en Loosduinen voor jongeren met overgewicht tussen 12 en 18

Organisatie: Stichting Hartcore

Hardlopen met een hond geeft een andere dimensie aan de sport doordat je focust op de hond. Het vergroot het zelfvertrouwen van de jongeren en schept een band met medesporters.

Sportmix voor doven en slechthorenden vanaf 18 jaar

Organisatie: Stichting Edu-Care & ‘s-Gravenhaagse Sport Club Esdo

Een jaar lang kunnen doven en slechthorenden meedoen met 4 verschillende sporten: badminton, hockey, korfbal en voetbal. Zo werken zij aan hun gezondheid en sociale contacten.

Brasil Sport Mix in Centrum en Ypenburg voor iedereen

Burgeraanvraag: Vladimir Eufrasio Lima

In deze speelse lessen beoefenen deelnemers capoeira (sport), samba (dans) en maculelê (muziek). De sociale band tussen deelnemers staat centraal. Dit vergroot de onderlinge integratie, maar ook de motivatie, het plezier en het welzijn van de deelnemers.

Voetbal en zumba

Organisatie: Stichting Naja Kadam

Iedere week samen voetballen of meedoen aan een zumbales zorgt voor bewustwording van lijf en leden. Tegelijkertijd stimuleert het samen sporten onderlinge contacten en draagt het bij aan begrip en respect voor elkaar.

Sportactiviteiten in Transvaal en Schilderswijk voor vrouwen

Burgeraanvraag: Zoulikha (Zoë) El Massaoudi

Vrouwen die om diverse redenen niet kunnen aansluiten bij het reguliere sportaanbod, kunnen 3 keer per week meedoen met makkelijke oefeningen en
bewegingen die in diverse kledij kunnen worden uitgevoerd.

Gevarieerd sportaanbod in Escamp voor iedereen

Organisatie: Voetbalvereniging H.M.C. Chabab

Drie sportverenigingen slaan de handen ineen om het sportaanbod in Escamp uit te breiden. Van rugby tot jeu de boules. Zodat meer jongens, meisjes, volwassenen en ouderen in Escamp gaan sporten.

Studentensport voor studenten tussen 17 en 29 jaar

Burgeraanvraag: Pjotr Derksen

Haagse studenten in beweging krijgen is het doel. Dat begint met het oprichten van een Haags studenten rugbyteam. Daarna komt er een omnisportpas voor studenten in samenwerking met onderwijsinstellingen.

Sporten rondom Sportcampus Zuiderpark voor mannen

Organisatie: Stichting BSV Zuiderpark (i.o.v. ADO Den Haag in de Maatschappij)

Loop- en wandelgroepen voor mannen op 3 niveaus zorgen ervoor dat omwonenden van het Zuiderpark fysieke, mentale en sociale vaardigheden trainen. Zo krijgen zij meer binding met elkaar en met hun omgeving.

Boksen in Moerwijk voor jongeren tussen 10 en 18 jaar

Burgeraanvraag: Jaber Dahou

Een amateurbokser uit de hoogste klasse leert jongeren de waarde van een gezonde levensstijl en mindset aan het Heeswijkplein.

Taekwondo voor kleuters voor kinderen tussen 3 en 5 jaar

Organisatie: Taekwondo Vereniging Arrad Den Haag

Een taekwondovereniging laat kleuters spelenderwijs sporten en leren. Plezier staat centraal. Tegelijkertijd stimuleren de trainingen motoriek, coördinatie en sociale ontwikkeling.

Voetbal voor statushouders

Burgeraanvraag: Arnesen Troenoredjo

Sport verbindt. Dat geldt ook voor statushouders in Den Haag. Door samen te voetballen kan je veel van elkaar leren én je doet meteen sociale contacten op.

Walking Football in Laak voor ouderen

Burgeraanvraag: Robin van Voorthuijsen

Door samen op een laagdrempelige manier te voetballen in de wijk, komen ouderen met elkaar in contact en vermindert hun gevoel van eenzaamheid.

Rolstoelhandbal in Den Haag voor mensen met een beperking of blessures en oud- handballers

Organisatie: Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten

Doordat mensen met een beperking en oud-handballers met blijvende blessures meedoen, ontstaat er snel integratie en een clubgevoel.

Wandelen in de buitenlucht voor iedereen

Burgeraanvraag: Petra van Paassen

Samen met een gedreven stadspelgrim wandelen of (hard)lopen in je eigen omgeving. Hierdoor worden deelnemers zich bewuster van hun gezondheid en
omgeving.

Successen

Ouders en ouderen samen in beweging krijgen

Burgeraanvraag: Wibout van der Weide

Buitenfitness voor ouders en ouderen om actief te blijven en eenzaamheid tegen te gaan.

Surftraining voor kinderen van 8 - 18 jaar

Burgeraanvraag: Stichting Surf & Durf

Surftraining voor kinderen van 8 tot 18 jaar met een leer- en/of ontwikkelingsachterstand en weinig zelfvertrouwen. De natuurlijke omgeving, de prikkels van de zee in combinatie met balans op een surfboard zorgt voor de nodige rust, plezier en concentratie.

Opstappie: een breed sport- en beweegaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Organisatie: Humanitas DMH

‘Opstappie’ bestaat uit sport en beweegactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn en waar iedereen aan kan deelnemen op zijn of haar eigen manier met zijn of haar beperking. De activiteiten zijn laagdrempelig maar zowel beginners als gevorderde deelnemers worden voldoende uitgedaagd.

Basketbaltraining voor 6- en 7-jarigen

Burgeraanvraag: Rienk Bijlsma

Beginnende basketbaltraining voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn om bij een vereniging training.

Inactieve 55-plussers aan het bewegen krijgen in de Schilderswijk.

Organisatie: Buurtsportvereniging De Mussen

Met groepslessen en persoonlijke begeleiding 55-plussers op hun eigen niveau aan het bewegen krijgen in een plezierige en veilige omgeving.

Veilig leren zwemmen in zee voor kinderen van 7 tot 14 jaar

Organisatie: Stichting Zwem Stimulering

Workshops voor kinderen van 7 – 14 jaar om ze veilig in zee te leren zwemmen. Niet alleen het zwemmen is hier belangrijk maar ook kennis van de zee, de invloeden van stromingen, enz. De workshops zorgen dat kinderen zelfredzaam worden als ze in zee zijn.

Vrouwen van de wereld laten bewegen

Burgeraanvraag: Quirine Knijnenburg

In een veilige, laagdrempelige en prettige omgeving vrouwen bekend maken met sporten, contacten laten leggen en tegelijkertijd plezier laten krijgen in bewegen en ontmoeten.

Bocce voor mindervaliden

Organisatie: Jeu de boules verenging De Goede Worp

Mindervaliden bekendmaken met Bocce, en trainen en begeleiden naar de Special Olympics van 2020.

Wandelgroepen voor volwassenen in Transvaal

Organisatie: Stichting Buurthuis Mandelaplein

Het verbeteren en versterken van de fysieke en mentale conditie en sociale positie van deelnemers door onder begeleiding te lopen tijdens ‘wandel je fit’.

Taekwondo voor vrouwen van over de hele wereld.

Organisatie: Taekwondo Arrad Den Haag

Tweewekelijkse training door vrouwelijke trainsters voor vrouwen van 18 jaar en ouder om in een veilige omgeving fit te worden en te blijven waarbij
vetverbranding en gezondheid centraal staan.

Hardloopbijeenkomsten voor mensen met fysieke en psychische klachten

Burgeraanvraag: Pascale Reinerie

Wekelijks worden er hardloopbijeenkomsten georganiseerd voor mensen met stress-, angst- of spanningsklachten en burn-out problematiek. Door hun klachten kunnen zij niet deelnemen aan het reguliere sportaanbod. Door begeleid te worden door mensen die hun begrijpen, kunnen ze weer sporten en in de toekomst misschien zelfs weer deelnemen aan het reguliere sportaanbod.

Zaalvoetbal voor mannen in de Schilderswijk

Organisatie: De Mussen

Door mannen uit de Schilderwijk is de behoefte uitgesproken om te willen zaalvoetballen. Helaas is het aanbod gering. Dit initiatief biedt de mogelijkheid om meer aanbod te creëren en zo deze mannen in beweging te krijgen en te laten zaalvoetballen.

Danslessen voor senioren

Organisatie: HVV Ras

Eenzaamheid, verminderde balans en vermindering van flexibiliteit worden verleden tijd! Senioren komen in beweging en leren diverse dansstijlen. Voetjes van de vloer!

Trainingen diverse balsporten voor jongeren

Organisatie: Stichting Umubano

Stichting Umubano bevordert integratie en participatie van mensen uit (Oost-)Afrika in de Nederlandse samenleving. De stichting wil jongeren meer laten integreren door hen te laten sporten.

Sportclinics voor ouders

Burgeraanvraag: Michel van Baaren

Dit initiatief wil ouders meer betrekken bij hun sportende kinderen. Vaak worden kinderen afgeleverd en gaan ouders weer naar huis. Door hun sportieve en educatieve clinics aan te bieden, raken ze meer betrokken bij het sporten van hun kinderen, de club en gaan ze zelf wellicht ook sporten. Goed voorbeeld doet volgen!

Racerunning voor kinderen met lichamelijke beperkingen

Organisatie: Haag Atletiek

Kinderen met een lichamelijk beperking krijgen door dit initiatief de mogelijkheid om meer gebruik te maken van de RaceRunner. De Racerunner is een aangepaste driewielfiets zonder pedalen met borststeun. Zo kunnen zij ook ervaren hoe het is om te rennen, maar dan op een aangepaste manier.

Voetbalcompetitie voor mensen met psychosociale-, verslavingsproblematiek en/ of een licht verstandelijke beperking

Organisatie: De Parnassia Groep

Door de achtergrond van deze doelgroep is het reguliere sportaanbod vaak niet direct haalbaar. Om toch te ervaren hoe het is om in competitieverband te voetballen, organiseert de Parnassia Groep een voetbalcompetitie voor deze specifieke doelgroep.

Clinics, trainingen en wedstrijden voor diverse balsporten voor nieuwkomers / statushouders

Organisatie: Vereniging Ethiopiërs in Den Haag (VEDH)

Deze doelgroepen beschikken vaak niet over voldoende financiële middelen om aan georganiseerde sport mee te doen. Door te sporten worden deze mensen uit hun geïsoleerde leven gehaald en komen zij in contact met elkaar en met de Haagse inwoners.

Zwemlessen voor vrouwen

Burgeraanvraag: Samira Bousklati

Vrouwen krijgen de kans om via dit initiatief met elkaar zwemlessen te volgen. Met als einddoel om hun zwemdiploma te behalen.

Danslessen voor mensen met een beperking of handicap

Organisatie: Holland Dance

Holland Dance zorgt voor laagdrempelige danslessen en dansclinics. De lessen en clinics zijn voor mensen met en zonder een beperking. Ze kunnen genieten van ritmisch bewegen/ dansen.

Mountainbiken voor bewoners van o.a. Leidschenveen-Ypenburg

Organisatie: Sportvereniging Leidschenveen

Nog nooit echt op een mountainbike gereden? Sportvereniging Leidschenveen wil iedereen de mogelijkheid bieden om eens op een mountainbike te rijden. Ze bieden hiervoor verschillende activiteiten.

Voetbaltrainingen voor vluchtelingen jongeren

Organisatie: vv GSC ESDO

Veelal zijn dit minderjarige jongeren of jong-volwassenen die zonder ouders op de vlucht zijn gegaan en in Nederland terecht zijn gekomen. De vereniging wil hen de mogelijkheid bieden samen met andere jongeren uit het stadsdeel Escamp onder begeleiding te voetballen.

Ouders bewegen in de wijken Bouwlust/ Vrederust

Organisatie: vv GSC ESDO

Met een maandelijks sportaanbod wil de vereniging GSC ESDO de ouders meer betrekken bij de vereniging. Ouders krijgen informatie over het belang van bewegen/sporten, gezond eten en omgaan met het verenigingsleven.

Overgewicht bij jongeren te lijf

Organisatie: Project Limitless

In een groep werken jongeren tussen de 15 en 23 jaar met overgewicht aan een gezondere leefstijl. Zij krijgen persoonlijke begeleiding en gaan bewegen op een manier die past bij hun eigen lichaamsgewicht.

Wandelen met 50-plussers

Organisatie: Haag Atletiek

HAAG Atletiek wil in 2017 50-plussers kennis laten maken met wandelen binnen de atletiekvereniging. Op deze manier worden ouderen die fysiek niet meer in staat zijn om te sporten, toch aan het bewegen gebracht

Meelopen in de LibertyRun

Organisatie: Stichting Liberty Tour

Inwoners die weinig aansluiting vinden bij bestaande verenigingen, worden gecoacht en gemotiveerd om te trainen voor de Liberty Run/the Last3Miles Run. Denk aan Hagenaars met een beperking en niet-westerse migranten.

Ouderen in beweging

Organisatie: Stichting Actief & Gezond

Zorgprofessionals werken samen om activiteiten voor ouderen in de buurt op te zetten. De ouderen kunnen tijdens hun bezoek aan bijvoorbeeld de fysiotherapeut of diëtist aangeven waar zij behoefte aan hebben.

If you like to run, start walking

Organisatie: Stichting Den Haag Marathon

Inwoners met een Indiase of Hindoestaanse achtergrond worden begeleid en gemotiveerd om te gaan wandelen. Het doel: minimaal 10 kilometer wandelen tijdens de Den Haag Marathon over het traditionele parcours.

Naschools paardrijden voor basisschoolkinderen

Organisatie: BST

Door het initiatief van het Bouwlust Sport Team kunnen inactieve basisschoolkinderen in Bouwlust na schooltijd paardrijden bij manege Hippisch Centrum Westland.

Senioren sporten samen met de Beweegambassadeur

Burgeraanvraag: Edu van Deursen

Bij dit initiatief worden niet-sportende 55-plussers uit Escamp via Beweegambassadeurs (sportieve leeftijdsgenoten uit de buurt) aangezet om aan te haken bij laagdrempelige sporttrajecten in hun buurt.

Samen voetballen voor licht verstandelijk gehandicapten

Organisatie: Humanitas

Humanitas wil jongvolwassen Hagenaren met een lichte verstandelijke handicap wekelijks samen laten voetballen om zo sociale contacten op te bouwen. Het team gaat ook meedoen aan voetbaltoernooien en andere activiteiten in de wijk.

Wekelijks beweeguurtje met gezonde lunch voor senioren

Organisatie: Florence

Stichting Florence organiseert een wekelijks beweeguur voor 55-plussers uit Laak Centraal en Spoorwijk. Na afloop gaan de deelnemers gezond lunchen bij ‘De smaak van Laak’.

Zelfverdedigingslessen voor jongeren

Organisatie: Welzijn Scheveningen en Kommunika

Inactieve jongeren meer zelfvertrouwen geven en hen daardoor weerbaarder maken door middel van het aanbieden van een zelfverdedigingscursus. Dat is wat Welzijn Scheveningen en Kommunika willen bereiken. Na deze cursus stromen de inactieve jongeren door naar een sportvereniging waar zij zich prettig voelen.

Cardio kickboks lessen

Organisatie: Silent Dragon Holland

In de wijk Mariahoeve worden cardiokickbokslessen aangeboden aan 65-plussers, mensen met overgewicht en dames. Keywords: laagdrempelig en geen fysiek contact!

Walking Voetbal voor 60plussers

Organisatie: Stichting ADO in de Maatschappij

ADO in de Maatschappij introduceert ADO Den Haag OldStars. Een activeringsprogramma voor 60plussers bij 2 voetbaverenigingen in Escamp en Scheveningen.  De doelgroep gaat hierbij wandelend voetbal spelen.

Sportaanbod in de brede buurtschool O3

Organisatie: Stichting Zebra

Stichting Zebra gaat spinninglessen opzetten en uitvoeren specifiek voor volwassenen en ouderen. Tevens wordt er wijktafeltennis georganiseerd voor iedereen die interesse heeft.

Wandeltrainingen voor vrouwen in de Schilderswijk

Organisatie: Stichting Haagse Jeugd Gezond

Bij Work Out Wijs worden wekelijks wandeltrainingen op een loopband georganiseerd. Op deze manier worden vrouwen in de Schilderswijk voorbereid om deel te nemen met de wandelgroepen van BSV de Mussen en Gezondheidscentrum Rubenshoek.

Bootcamp Girls Only

Organisatie: Stichting Haagse Jeugd Gezond

Op een veilige plek volgen meisjes tussen de 12 en 16 jaar uit de Schilderswijk bootcamplessen, onder leiding van een vrouwelijke sportdocent. De lessen worden gecombineerd met consulten bij de diëtiste.

De Schilderswijk zwemt

Organisatie: Stichting Buurtsportvereniging Teniersplantsoen

Vrouwen uit de Schilderswijk die nu te weinig bewegen, krijgen zwembad de Houtzagerij een uur in de week voor zichzelf. Met alleen vrouwen onder elkaar. Iets waar bij deze vrouwen behoefte aan is.

Yogalessen voor senioren

Organisatie: Bewonersvereniging en Wijkvereniging Noordelijk Scheveningen

Senioren kunnen lessen in acu-yoga volgen: een combinatie van yoga en acupressuur. De lessen zijn ook geschikt voor minder validen. De senioren werken aan hun vitaliteit en komen in contact met anderen.

Sporten na revalidatie

Organisatie: Haag88

Mensen die een beenamputatie hebben gehad komen vaak na hun revalidatie thuis te zitten. In deze sportgroep kunnen zij onder professionele begeleiding blijven sporten.

Een gezondere levensstijl tegen hart- en vaatziekten

Organisatie: De Algemene Haagse Harttrim Vereniging

De Algemene Haagse Harttrimvereniging wil op Hubertusduin extra sport- en spelactiviteiten aanbieden aan mensen die kampen met hart- en vaatklachten of dit risico juist voor willen blijven. Zo helpt de vereniging hen bij het inzetten van een gezondere levensstijl.

Sporten voor ouders onder schooltijd

Burgeraanvraag: Jeroen Sprinkhuizen

Ouders van leerlingen van basisschool de Springbok in Transvaal krijgen met dit initiatief een sportprogramma onder schooltijd aangeboden, zodat vaders en moeders sportles kunnen volgen terwijl hun kinderen in de klas zitten.

Sportief en educatief kennismaken met korfbal

Organisatie: HKC ALO

De Haagse jeugd kan door middel van het initiatief van HKC ALO kennis maken met korfbal in Den Haag door middel van sport- en spelochtenden en jeugdtrainingen. Ook wil de vereniging de bestaande jeugdleden de kans geven om zich op te laten leiden tot jeugdtrainer of –coach.

Hagenaren met een beperking sporten op de Sportcampus

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool zet op de Sportcampus Zuiderpark het programma Friends4Sports op, waarmee zij een passend sportaanbod opzetten voor Hagenaren met een beperking of chronische aandoening.

Doe mee met volleybal of badminton in Laak!

Organisatie: Reakt

Mannen en vrouwen met psychosociale problematiek en mensen uit de wijk Laak met een laag inkomen, lage opleiding en/of geen werk gaan 1 uur per week deelnemen aan volleybaltrainingen van Kalinko of badmintontrainingen van DKC.

Walking Basketbal voor 65plussers

Organisatie: ST4R

Je kent wellicht walking footbal al?! ST4R gaat dezelfde variant organiseren, maar dan gericht op basketbal. Ouderen gaan deelnemen aan Walking Basketbal, oftewel loopbasketbal. Laagdrempelig en uitermate geschikt voor ouderen. Een bijkomend voordeel is dat ze uit hun sociaal isolement worden gehaald!

Slagbal voor vrouwen

Organisatie: TAC’90

Het initiatief is om vrouwen tussen de 20-60 jaar helpen te bewegen, ongeacht hun cultuur en achtergrond. Hoofdmotto: geen competitie, maar extra veel gezelligheid. Het moet vooral een sociale bezigheid.

Wandelen en hardlopen

Organisatie: Stichting Bewonersplatform Wateringse Veld

Stichting Bewonersplatform Wateringse Veld gaat wandel- en hardloopgroepjes samenstellen voor vrouwen, eenzame senioren, mensen met een beperking en kinderen met overgewicht. Eenmaal per week gaan zij onder begeleiding wandelen of hardlopen.

Beweegprogramma’s voor volwassenen in Laak

Organisatie: Stichting Haagse Vaders

In Laak gaat Stichting Haagse Vaders wandeltochten en fietstochten aanbieden voor volwassen mannen en vrouwen uit Laak die niet of nauwelijks sporten en financieel geen draagvlak hebben.

Sporten voor chronisch zieken

Organisatie: Kameleon

Hagenaars met een chronische ziekte in Escamp kunnen het beweegaanbod van de fysiotherapeut of sportschool vaak niet betalen en bewegen/sporten daarom niet. Daarom wordt voor deze mensen een betaalbaar sportaanbod gerealiseerd.

Vitaliteitsdagen voor senioren

Organisatie: Stichting De Maaltijd Express

De Maaltijd Express Vitaliteitsdagen zijn bedoeld om (kwetsbare) senioren uit hun huis te halen. Om jong en oud te verbinden, lopen leerlingen van middelbare scholen stage tijdens de vitaliteitsdagen.

Meer sportaanbod in de Schilderswijk

Organisatie: Buurtcentrum De Mussen

Er is meer vraag dan aanbod in de Schilderswijk. BSV De Mussen wil het sportaanbod uitbreiden door meer vrijwilligers op te leiden en op andere plaatsen in de wijk een sportaanbod te ontwikkelen.

Fitnessapparatuur voor bewoners en cliënten

Organisatie: Gemiva-SVG Groep

Door op het pleintje aan de Leyweg fitnessapparatuur te plaatsen, kunnen buurtbewoners en cliënten bewegen wanneer zij willen. De cliënten hebben een lichamelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel. De buurtbewoners zijn met name ouderen.

Wandelen en fietsen voor jongvolwassenen in de Mariahoeve

Burgeraanvraag: Sacha Zijlmans

In de wijk Mariahoeve wonen veel (jong)volwassenen die in alle drukte niet meer aan beweging toekomen. Dit initiatief organiseert een wandelgroep en fietsclub voor deze groep, en zet daarnaast een webpagina op waarop het sportaanbod in Mariahoeve in kaart gebracht wordt.

Goalball en showdown voor Hagenaren met een visuele beperking

Organisatie: Haag88

Hagenaren met een visuele beperking komen door het initiatief van Haag88 in beweging door de organisatie van goalball- en showdownactiviteiten in Den Haag-zuidwest.

Kindermotoriek ontwikkelen op een airtrackbaan

Burgeraanvraag: Richard Weijermans

Dit initiatief zet een airtrackbaan op, een groot springkussen van 3×12 meter, om zo motorische achterstanden bij kinderen van 2 t/m 12 jaar weg te nemen of te voorkomen. Dit gebeurt in samenwerking met basisscholen uit de wijk en de Haagse Sporttuin Moerwijk.

Gratis kunstschaatslessen in de Uithof

Organisatie: IJsdans- en Showschaatsclub IJSFUN

Basisschoolkinderen met een Ooievaarspas kunnen met dit initiatief gratis proeflessen kunstrijden nemen bij IJSFUN in de Uithof, waarbij de kinderen gratis kunstschaatsen kunnen huren. Zo kunnen de kinderen op een goedkope manier kennis maken met schaatsen en kunstrijden in het bijzonder.

Basketballen tijdens de ‘Open Court Weekly’

Organisatie: Seagulls

Geen zin om competitief te basketballen? Kom dan naar de wekelijkse basketbalinstuif genaamd ‘Open Court Weekly’ die door de Seagulls worden georganiseerd. Op alternatieve tijdstippen en dagen kan je gaan basketballen.

Voetballen op zondagochtend op het Laakveld

Organisatie: Stichting Activiteitencentrum De Stiel

Op zondagochtend voetballen op het grasveld aan het Laakveld? Activiteitencentrum De Stiel gaat dit organiseren voor mannen tussen de 35 en 40 jaar. Alle mannen uit de wijk die interesse hebben, kunnen deelnemen aan dit aanbod.

Handbal voor kinderen tussen 4-8 jaar

Organisatie: WHC Den Haag

Voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar worden handbalfestijnen georganiseerd door WHC Den Haag. Op deze manier kunnen kinderen alvast kennis maken met de sport en ze structureel te laten bewegen op een vooral leuke manier!

Sporten met jongeren en vluchtelingen uit de Schilderswijk

Organisatie: Stichting de Open Hof

Voetbal en basketbal zijn populaire sporten in de Schilderswijk. Speciaal voor 16+ jongeren en vluchtelingen worden wekelijkse sportavonden met basketbal en voetbal georganiseerd.

Sportaanbod voor mensen met overgewicht

Organisatie: Stichting Morgenstond

Voor mensen tussen de 30-50 jaar die een maatje meer hebben wil Stichting Morgenstond bewegingslessen organiseren. Dit aanbod is enkel voor deze doelgroep, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt tijdens het bewegen.